Tekstschrijver met passie voor online marketing

 

Wie is Jeannette Baljet?

Tekstschrijver

Mijn carrière als tekstschrijver ben ik medio jaren '90 gestart. Ik werkte in dienstverband bij een uitgever als contentspecialist. Als enig tekstschrijver binnen het bedrijf schreef ik alle soorten teksten. Van offline tot online. Long en short copy. In die tijd werd ik ook Pluslid bij Tekstnet. Daarnaast breidde ik mijn vakgebied steeds verder uit. Zo zat ik in de redactieraad van het bedrijfsblad met een oplage van 5.000 exemplaren en ik begeleidde de implementatie van een nieuwe website/portal. Zo bemoeide ik mij steeds meer met de marketing & communicatie van het bedrijf.

jeannette_baljet_contentspecialist

Senior-communicatieadviseur

Midden jaren 2000 ben ik overgestapt naar de kinderopvang. Een compleet andere wereld dan de automotive branche, gezondheidszorg en uitgeverswereld.

Met een bak vol ervaring startte ik als beleidsmedewerker communicatie & facilitaire dienst. Het bedrijf was destijds nog zo klein dat ik ook als tekstschrijver werkte. Gaandeweg groeide mijn ambitie (én het bedrijf!) en werd ik senior-communicatieadviseur. Ik begeleidde en coördineerde in die functie talloze projecten. Waaronder trajecten voor naams- en huisstijlwijzigingen. En ik coördineerde de ontwikkeling van nieuwe websites en organiseerde evenementen.

Online marketingexpert

De laatste jaren heb ik mij steeds meer verdiept in de wereld van online marketing. Een waanzinnige ontwikkeling. Ik heb zelfs een post-hbo-diploma bij Beeckestijn behaald. Doordat ik met een 8 (en voor creativiteit een 10!) geslaagd ben, ben ik geregistreerd online marketingexpert. Ook heb ik vier Google-certificaten.  Gaandeweg kreeg ik steeds meer plezier in online vindbaar maken van websites voor Google en andere zoekmachines. Die combinatie van teksten schrijven en de techniek van Search Engine Optimization (SEO) inzetten, hielden mij in hun greep. In dienstverband doe je dat alleen voor je werkgever. Maar als zelfstandige mag je dat voor al jouw opdrachtgevers doen. Zie hier, de reden waarom ik als zelfstandige ben gaan werken.

Jeannette als persoon

Als persoon ben ik een ambitieuze doorzetter. Vasthoudend, loyaal, creatief en een echte verbinder. Ik houd van aanpakken en samen naar een doel werken. Ik ben Pluslid van Tekstnet, beroepsvereniging voor tekstschrijvers. Zo blijf ik op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Mijn levensmotto: je kan pas oordelen over iemand, als je een paar kilometer in zijn schoenen hebt gelopen.

Wil je meer weten over mij? Kijk dan op mijn LinkedIn of download mijn CV.

Wat anderen zeggen over Jeannette

Zeer brede marketingkennis en ervaring

Ik heb een aantal jaar met Jeannette mogen werken in mijn functie als Sales en Marketing Manager en later als Directeur van KEKZ. Jeannette heeft zeer brede marketingkennis en ervaring. Ze is een goede tekstschrijver, bedenkt campagnes en voert die met zeer veel enthousiasme en creativiteit uit en heeft zich in de jaren dat ik met haar gewerkt heb ook verdiept in online marketing. Daardoor hebben we op dat gebied een aantal belangrijke stappen kunnen zetten in onze zichtbaarheid online. Jeannette is niet alleen een zeer gedreven en gedegen professional, ze is ook een bijzonder prettig mens om mee te werken.

Marieke Effting - Directeur KEKZ

Out-of-the-box denker

Ik heb Jeannette leren kennen als schrijftalent, hoe zij teksten voor diverse doeleinden schrijft en redigeert is een ware kunst. Hiernaast is samenwerken met Jeannette altijd prettig, ze streeft naar het beste, durft out-of-the-box te denken en uit te dagen zonder de relatie op enige wijze uit het oog te verliezen. Maar van haar vermogen zichzelf continu verder te ontwikkelen, specifiek op het online marketing vlak ben ik echt onder de indruk. In de tijd dat ik Soosr had, heeft zij ons voorzien van adviezen die de online performance significant liet stijgen.

Marlise Mahieu - Director People, Organization and Culture @Sunweb Group

Teksten die overtuigen

Binnen een paar maanden begon ik echt verschil te merken! Dankzij de hulp van Jeannette heeft de website van The Food Hospital een fantastische opknapbeurt gekregen. De teksten waren aan verbetering toe. Jeannette heeft zich hier met een groot portie enthousiasme op gestort. De teksten zijn aangepast naar teksten die overtuigen en daarnaast heeft zij de website zodanig aangepast dat Google opeens erg blij is met mijn website! Dit kan ik zelf terug zien in Google Analytics. De effecten werden na een aantal maanden goed merkbaar. De site werd steeds meer bezocht en bezoekers maakten steeds vaker een afspraak om op consult te komen. Ik heb de samenwerking met Jeannette als zeer prettig ervaren. En nog steeds schakel ik haar hulp in als ik haar nodig heb. Een echte aanrader!

Latoya Boele - Directeur The Food Hospital